Je bent huurder bij Trudo?

Contact

Corp Support is voor jou als huurder van Trudo het eerste aanspreekpunt met betrekking tot vragen over de betaling van de maandelijkse huur, huurachterstanden, treffen van betalingsregelingen en schuldhulp vraagstukken.

Moet je nog één of meerdere bedragen aan Trudo betalen? En heb je daar een vraag over? Hieronder vind je antwoord op veelgestelde vragen.

Je wilt betalen?

Je kunt op onderstaande manieren betalen.

iDEAL link verlopen of kwijt?
Ontvang je maandelijks een iDEAL link van Trudo, maar ben je die kwijt of werkt deze niet meer? Helaas is het niet mogelijk om een nieuwe iDEAL link te verzenden.

Wil je zelf via internetbankieren of via uw bank betalen?
Dit kun je als volgt doen. Het rekeningnummer van Stichting Trudo is:
IBAN: NL 88 BNGH 0285181971
BIC: BNGHNL2G

t.n.v Stichting Trudo, Eindhoven

Let op! Vergeet niet het betalingskenmerk bij de betaling te vermelden. Dit kun je vinden in de correspondentie die je van ons hebt ontvangen. Kun je deze niet terugvinden? Vermeld dan als betaalkenmerk de volgende gegevens: jouw naam, adres en de maand waarop de betaling betrekking.

Wil je via pin betalen?
Betalen op het kantoor van Corp Support kan alleen op afspraak. En met pin. Contant betalen is niet mogelijk. Je kunt ook de huur betalen op het kantoor van Trudo.

Heb je een betalingsprobleem?

Is het voor jou een probleem om de huurprijs van Trudo op tijd te betalen? Neem dan direct met ons contact op. De medewerkers van Corp Support zoeken samen met jou naar een oplossing voor het probleem. Misschien heb je wel recht op huurtoeslag? Of kunnen we je helpen met een betalingsregeling of advies over jouw financiële situatie.

Hoe eerder je contact opneemt bij betalingsproblemen, hoe beter. Op deze manier verminder je de kans op een deurwaarderstraject (dat brengt hoge kosten met zich mee) en is het makkelijker om samen met ons een betalingsoplossing te vinden.

Heb je meerdere schulden?

Heb je schulden, geldzorgen of vragen over jouw financiën? Dan kun je ook terecht bij de Werkplaats Financiën XL. Hier werken vrijwilligers (ervaringsdeskundigen), WIJeindhoven, sociaal raadsliedenwerk en budgetcoaches van de gemeente samen. Meer informatie vind je op www.werkplaatsfinancien.nl.

Je kunt ook contact opnemen met de gemeente Eindhoven en WIJeindhoven.

Wat als je naar aanleiding van de brief geen actie onderneemt?

Als je de huurprijs niet op tijd – dus uiterlijk op de eerste dag van de maand – betaalt, krijg je rond de 5e van de maand een herinnering. Je kunt dan alsnog betalen, zonder verdere gevolgen. Doe je dat niet, dan volgt halverwege de maand een aanmaning. Als je ook die aanmaning niet betaalt, moeten wij helaas een deurwaarder inschakelen.

De deurwaarder zal namens Trudo de huurschuld innen. Mocht je na herhaaldelijke verzoeken van de deurwaarder jouw huurachterstand niet betalen, dan kan de deurwaarder de rechter vragen om jouw huurcontract te beëindigen of beslag te leggen op jouw spullen. Dat kan betekenen dat jouw woning wordt ontruimd. Ook kan beslag op jouw inkomen en vermogen worden gelegd.

Heb je nog vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Bel: 040 402 32 35 op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 13.00 uur. Of stuur een e-mail naar: [email protected].