Een overleden huurder

Overleden huurders

Elke woningcorporatie heeft er wel eens mee te maken

Een huurder overleden, wat nu? Je zou in de praktijk wensen dat er vaker vooraf al een draaiboek klaarlag wie wat moet, mag en gaat doen. Corp Support kwam deze problematiek in de praktijk ook tegen en speelt hier nu op in. Wanneer een huurder overlijdt, spelen huurrechtelijke en erfrechtelijke aspecten een rol. Zijn er erfgenamen, gaan zij aanvaarden of verwerpen, is er een testament of notaris, wie zegt de huur op, wordt de woning leeggemaakt en wat te doen met de inboedel? Het zijn deze vragen en onzekerheden die de materie ook lastig maken.

Iedere casus is anders en juridisch is het complex

Een overleden huurder, elke woningcorporatie heeft er wel eens mee te maken.

En lijkt het nou, of worden de situaties rondom een overleden huurder steeds complexer? Erfgenamen die de erfenis beneficiair aanvaarden, erfgenamen die niet bekend zijn of in het buitenland wonen, huurders die vereenzaamd zijn waardoor de gemeente de kosten van de begrafenis betaalt. Of juist woningen waar je twee maanden na datum van overlijden een akte van constatering plant en heel waardevolle spullen aantreft. De situaties lijken steeds bijzonderder te worden.

Om een verhuurder te ontzorgen is er een nieuwe dienst ontwikkeld. Met onze ervaring en onze samenwerking met het Rijks Vastgoedbedrijf helpen we verhuurders om de gehuurde woning zo snel mogelijk leeg te krijgen zodat de woning weer snel verhuurd kan worden. Ook onbetaalde rekeningen voor huur of mutatieschade brengen we bij de erfgenamen of bij de vereffenaar in rekening. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Cindy Geene, werkzaam bij Corp Support.

Een huurder overleden en er zijn geen erfgenamen bekend?

Corp Support verzorgt de hele afwikkeling van een overleden huurder. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in onderzoek doen naar erfgenamen en zodoende in de mogelijkheid de woning snel leeg te krijgen. Met als doel dat de verhuurder weer op zoek kan naar een nieuwe huurder.

Bekijk hier de infographic waar het traject overzichtelijk staat afgebeeld.

Samen, snel naar een lege woning toewerken, zodat deze zo snel mogelijk weer verhuurd kan worden?

Cindy Geene vertelt je er graag meer over. Neem contact met haar op via 088 730 34 59 of [email protected].

003 Enrique Meesters Eindhoven Janssen Janssen WEB 20210623

Maak kennis met Cindy Geene

Cindy is verantwoordelijk voor het gehele proces en zorgt ervoor dat deze kwesties zo snel mogelijk op professionele wijze, maar met oog en zorg voor de mens worden afgerond. Maak kennis met Cindy Geene!

Lees meer

Of vul het onderstaande formulier in. Cindy neemt dan zelf contact met je op.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Of vul het onderstaande formulier in. Cindy neemt dan zelf contact met je op.

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven voor onze dienst bij overleden huurders?

Tarieven overleden huurder