121 Enrique Meesters JJ HR 20230418

Zeg ‘NEE’ tegen dagvaarden! De volgende stap in preventieve huurincasso.

Helaas is het een utopie om te verwachten dat je via een goede preventieve huurincasso iedereen bereikt en vroegtijdig erger kunt voorkomen. Je krijgt moeilijk contact met de huurder of hij ziet de ernst van de situatie nog niet in. Vaak voel je als verhuurder dan aan alles aan dat er meer speelt achter de voordeur. Maar gezien de (oplopende) huurachterstand kun je niet langer wachten met een deurwaardersoverdracht. Immers, je wilt ook voorkomen dat je het deurwaarderstraject ingaat met dusdanige hoge achterstanden waardoor jouw huurder nog verder in de problemen komt.

Voor deze situaties heeft Corp Support de volgende stap in preventieve huurincasso ontwikkeld. We noemen dit Socasso. Een Sociaal Incasso-traject waarbij Corp Support haar kennis en kunde inzet. Dit doen we middels persoonlijk en proactief contact met de huurder en indien nodig ook met hulpverlening. Dit contact is erop gericht om tot het uiterste een duur dagvaardingstraject te voorkomen. Immers, als de huurder de huur niet kan betalen, dan ook de incassokosten niet.

Wat betekent dit voor de huurder?

De huurder staat tijdens ons traject centraal. We brengen geen kosten in rekening bij de huurder, wat ervoor zorgt dat de huurder minder stress ervaart. We doen alles met de gedachte: dagvaarden is een no-go. We gaan voor een duurzame oplossing voor de corporatie én voor de huurder. We kijken naar passende hulpverlening en communiceren met uitgestoken had in plaats van de wijzende vinger.

146 Enrique Meesters JJ HR 20230418

De voordelen als verhuurder zijn:

  • Je kunt met een gerust hart het incassoproces blijven volgen.
  • De druk op het sociaal betaalbaar houden van de achterstand blijft zo hoog mogelijk.
  • Je voorkomt hoge juridische kosten die bij niet betaling door jouw huurder ten laste van jou komen.
119 Enrique Meesters JJ HR 20230418

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Neem dan contact met ons op via 088 730 34 59 of mail naar [email protected].

Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat